Päivitys: Kostiin kirjautuminen uudistuu

Julkaistu 29.4.2020

TIEDOTE 29.4.2020

Kostiin kirjautuminen uudistuu – Katso-tunnistus korvataan Suomi.fi-tunnistuksella ja -valtuuksilla

Kostiin kirjautuessa on siirrytty käyttämään Digi- ja väestötietoviraston (DVV) vahvaa sähköistä Suomi.fi-tunnistusta eli käytännössä pankkitunnisteita, mobiilivarmenteita tai varmennekortteja.

Katso-tunnistus ja Suomi.fi-tunnistus ovat rinnakkaiskäytössä vielä 17.5.2020 saakka, jolloin Katso-tunnistautuminen poistuu käytöstä.

Suomi.fi-tunnistuksen käyttämisen edellyttämät toimenpiteet

Pesänhoitajat ja selvittäjät

Pesänhoitajan ja selvittäjän valtuudet on liitetty konkurssi- ja yrityssaneerausasioiden asianhallintajärjestelmässä (Kosti) asianajotoimiston y-tunnukselle. Heidän tulee huolehtia siitä, että toimiston edustaja, jolla on toiminimenkirjoitusoikeus, antaa asiointivaltuuden Suomi.fi-valtuudet -palvelussa kaikille niille henkilöille, jotka hoitavat pesänhoitajan ja selvittäjän tehtäviä Kostissa. Valtuusasian nimi: Konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyn hoitaminen (ks. alla ohjeet).

Velkojat, velalliset ja heidän asiamiehet/valtuuttamansa tahot (yhteisöt)

Velkojan ja velallisen sekä mahdollisen asiamiehen valtuudet on liitetty Kostissa yhteisön y-tunnukselle. Velkojan, velallisen ja asiamiehen toimivaltaisen edustajan tulee antaa asiointivaltuus Suomi.fi-valtuudet - palvelussa kaikille niille henkilöille, jotka hoitavat velkojan tai velallisen tehtäviä Kostissa. Valtuusasian nimi: Konkurssi- ja yrityssaneeraus - menettelyn hoitaminen (ks. alla ohjeet).

Suomi.fi-tunnistukseen siirtyminen ei edellytä toimenpiteitä

Niin kauan kuin asiointipalvelun käyttäjällä ei ole mahdollisuutta siirtyä Katso-valtuuksista Suomi.fi-valtuuksiin, jatkavat käyttäjät Katso-valtuutuksien ja -roolien hallinnointia Katso-palvelussa. Näitä ovat mm. valtion viranomaiset, kunnat ja osuuskunnat, joiden allekirjoitusoikeudellista henkilöä ei ole rekisteröity kaupparekisteriin. Kostiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella ja asiointioikeus tarkistetaan taustalla Katso-rooleista. Poikkeuksena ovat Verohallinnon edustajat, jotka kirjautuvat Kostiin edelleen Virtu-tunnistuksen avulla.

Yksityishenkilöt, joiden valtuudet/rooli (velallinen, velkoja) on liitetty henkilötunnukseen, kirjautuvat Kostiin Suomi.fi-tunnistuksen erillisestä linkistä.

Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet

Suomi.fi.palvelu:https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/yrityksen-tai-yhteison-puolesta-asiointi

Asiointivaltuuden antaminen: https://www.suomi.fi/valtuudet.

Valtuusasian nimi: Konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyn hoitaminen

Kostin tukisähköposti: kosti_tuki.kam@oikeus.fi

Terveisin Kostin kehitystiimi

Liitetiedostot